به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، محمدباقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در گردهمایی اساتید علوم عقلی حوزه اظهار کرد: برنامههای مجمع با توجه به فعالیتی که گروههای پانزده گانه علمی دارند در حال اجرا است و ۱۵گروه علمی فعال داریم که تقریبا هریک هفته درمیان جلسات خود را برگزار میکنند و در سال تحصیلی گذشته ۱۲۰ جلسه را این گروهها برگزار کردند و از ابتدای شکل گیری گروهها تاکنون نیز یک هزار و ۹۶۷ جلسه علمی برگزار کردهاند.
وی افزود: فضای آزاد اندیشی که مدنظر مقام معظم رهبری بوده با گروههای ۱۵ گانه در حال تحقق است و ۱۲۸نشست برگزار کردیم که تنها در این یکسال بیش از ده نشست علمی برگزار شده که مجمع برای این نشستهای علمی، پخش مجازی نیز در نظر گرفته بود.
خراسانی خاطرنشان کرد: ۷۲عنوان کتاب را تاکنون انتشارات حکمت اسلامی منتشر کرده و در این یکی دوسال اخیر توانسته هم در کتاب سال جمهوری اسلامی و هم در کتاب سال حوزه و هم در کتاب سال حکومت اسلامی رتبههایی را به دست بیاورد.
وی با اشاره به راه اندازی کتابخانه تخصصی علوم عقلی در مجمع عالی حکمت اسلامی، گفت: اکنون این کتابخانه بیش از ۲۱ هزار عنوان و ۲۶هزار جلد کتاب تخصصی دارد که البته محدودیت فضا سبب شده یک مقدار خریدهای ما با کندی مواجه شود.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی بیان داشت: فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسلامی کاملاً به روز است و شماره ۴۲ که برای فصل پاییز در شرف چاپ است و اکنون این ادعا را دبیرخانه فصل نامه دارد که برای ۵ شماره بعدی نیز مقاله مصوب آماده را داراست لذا جزو نشریاتی است که وقتی تراز آن را در سامانه نشریات وزارت ارشاد میبینیم امتیاز صد درصد به لحاظ انتشار دارد.
وی از تولیدات رسانهای مجمع عالی حکمت اسلامی در این یکی دوسال اخیر خبر داد و گفت: تولیدات رسانهای بخصوص مستند رسانهای کوتاه در قالبهای ضیافت و ستارگان حکمت و پرسمان آماده شد که این مستندها در قالب ۵ دقیقه تولید میشد و جمعا بیش از ۴۰۰ برنامه تولید شد که در فضای مجازی هم بارگزاری شدند و در فضای آپارات هم موجود هستند و در فضای بین الملل هم در یوتیوب این برنامهها درحال بارگزاری هستند.
خراسانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در بخش آموزش اتفاقی که رخ داده و اساتیدی که قرار است کد استادی علوم عقلی داشته باشند باید مورد تایید مجمع عالی حکمت اسلامی باشند که در سال گذشته ۸۷ متقاضی تدریس بودند که ۴۴ نفر قبول شدند و گواهی از سوی مجمع برای آنان صادر شد و در سال ۴۰۳ تاکنون ۵۶ نفر متقاضی داشتیم که تعداد قبولیها تاکنون ۱۸نفر بیشتر نبوده است.
وی اعلام کرد: درسنامه مجمع که هفدهمین درسنامه بود امسال منتشر شد که ۱۵۴ درس را اعلام کردیم و از محضر ۷۱ استاد در حال استفاده هستیم و در ۵۵ مکان این ۱۵۴ درس برگزار میشود. سعی شده درسها در دسترس سریع طلاب باشد و در مکانهای مختلف بتوان این دروس را برگزار کرد.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی بیان کرد: از سال گذشته و پس از برگزاری کنگره علامه طباطبایی که بحمدالله با استقبال خوبی مواجه شد در بحث کنگره یک هدف گذاری جدی که صورت گرفت این بود که فضاسازی و فرهنگ سازی خوبی نسبت به شناخت اندیشهها و آرای اندیشه طباطبایی صورت گیرد که ما در بحث کنگره از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۴۳ پیش نشست داخلی و ۹ پیش نشست خارجی و در مجموع ۱۵۲ پیش نشست برگزار کردیم که در نوع کنگرههایی که برگزار شد واقعا میتوانیم بگوییم که کم نظیر بود.
وی ادامه داد: در ۲۱ استان و ۴۰ شهرستان پیش نشستها برگزار شد و حجم زیادی مقاله به دبیرخانه ارسال شد.
خراسانی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی بزرگداشت علامه طباطبایی در مجمع عالی حکمت اسلامی، گفت: این دبیرخانه امسال فعالیت خود را شروع کرده و امسال که دهمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه را در حال برگزاری هستیم تا امشب ۶۲ برنامه برای این ۱۵روز یعنی از ۱۵ آبان تا ۳۰ آبان طراحی شده است که از این تعداد ۵۰ برنامه تخصصی و ۱۲ برنامه عمومی است که در ۱۳ شهرستان و ۱۰ استان در حال برگزاری است.
وی اضافه کرد: ۱۷۹ موضوع تاکنون به بحث گذاشته شده که همه آنها در قالب یادنامه علامه طباطبایی در حال انتشار است و ۸ شماره یادنامه منتشر شده و شماره ۹ نیز درحال آماده سازی است.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه از امشب پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه دائمی رسما کار خود را آغاز میکند، گفت: تمام اطلاعاتی که مربوط به برنامه بزرگداشت است توسط این دبیرخانه اعلام و اطلاع رسانی میشود.
گفتنی است دهمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی از ۱۵ آبان آغاز و تا ۳۰ آبان ماه جاری ادامه دارد.